اخبار ایران

حجت الاسلام شهیدی؛ مدیری که رازهای بنیاد شهید را با خود برد

روزهای بروجرد- حجت الاسلام شهیدی محلاتی رییس بنیاد شهید درگذشت. رسولی محلاتی که سال گذشته درگذشت، پدر زن علی اکبر ناطق نوری، محمد حسن قرهی، سید محمدعلی شهیدی محلاتی و عباس آخوندی بود و همچنین پدر همسر محمدسعید مهدوی کنی فرزند محمدرضا مهدوی کنی و نیز پدر همسر علی خزعلی فرزند ابوالقاسم خزعلی است.

ایام عید نوروز ۹۸ بود که خبر جراحی حجت الاسلام شهیدی محلاتی منتشر شد. در خبر‌های روابط عمومی بنیاد شهید اعلام شد: «حجت الاسلام شهیدی، رئیس بنیاد شهید، روز ۷ فروردین ۱۳۹۸ در بیمارستان خاتم الانبیا (ص) تحت عمل جراحی ریه قرار گرفته و با برداشتن غد‌ه‌ای در ریه، عمل با موفقیت انجام شده است.» شهیدی آن زمان هفتاد سال سن داشت. اما کسالت دوران نقاهت باعث شد کم‌کم زمزمه‌های جانشینی او مطرح شود.

خبرگزاری تسنیم در گزارشی نوشته بود «هرچند جلسات شورای معاونین و مدیران بنیاد شهید به‌ریاست حجت الاسلام شهیدی یا جلسات هیات دولت برگزار می‌شود، اما آمار برگزاری همایش‌هایی با حضور شخص اول بنیاد شهید، در بنیاد به‌نسبت سال گذشته کاهش پیدا کرده است.»

حسن نوروزی رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس هم آن زمان از جمع‌آوری امضای نامه‌ای از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس برای برکناری رئیس بنیاد شهید، خبر داد: «نمایندگانی که نامه درخواست برکناری آقای شهیدی را امضا کرده‌اند، خواستار این هستند که فرد جوانی از داخل بدنه بنیاد شهید به ریاست این بنیاد منصوب شود. جمع‌آوری امضا برای درخواست برکناری رئیس بنیاد شهید ادامه دارد و پس از نهایی شدن، از طریق هیئت‌رئیسه به دفتر آقای روحانی ارسال خواهد شد.»

هرچند روابط عمومی بنیاد شهید کاهش حضور شهیدی در جلسات را تکذیب کرد، با این حال مدتی بعد مشخص شد که خبر حقیقت داشته است؛ چه آنکه خرداد ۹۹ شهیدی محلاتی در نامه‌ای از رئیس جمهور درخواست کرد «به دلیل بیماری و نیاز به استراحت با استعفایش موافقت کند.» این استعفا البته برای حجت الاسلام شهیدی مفید نبود و سرانجام ۹ آذر، درگذشت.

شهیدی از ابتدای انقلاب در سمت‌های مختلفی به خدمت پرداخت. او از اعضای موسس وزارت سپاه بود و معاونت پارلمانی این وزارتخانه را برعهده گرفت. او سپس رئیس عقیدتی سیاسی نیروی هوایی ارتش شد.

شهیدی محلاتی نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی و ریاست کمیسیون فرهنگ و ارشاد مجلس سوم را نیز در کارنامه خود دارد. او در دولت احمدی نژاد هم مدتی معاونت پارلمانی و کنسولی وزارت امور خارجه را عهده‌دار بود و در دولت روحانی، به سمت معاونت رئیس جمهور و ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران منصوب شد.

حضور شهیدی همزمان در دو دولت روحانی و احمدی نژاد، به خاطر روابط عمیق و پیچیده خانوادگی او با بعضی از شخصیت‌های برجسته سیاسی است. شهیدی باجناق علی اکبر ناطق نوری و عباس آخوندی است. رسولی محلاتی که سال گذشته درگذشت، پدر زن علی اکبر ناطق نوری، محمد حسن قرهی، سید محمدعلی شهیدی محلاتی و عباس آخوندی بود و همچنین پدر همسر محمدسعید مهدوی کنی فرزند محمدرضا مهدوی کنی و نیز پدر همسر علی خزعلی فرزند ابوالقاسم خزعلی است.

شهیدی زمانی که آیت الله مهدوی کنی در کما بود، با رسانه‌ها درباره وضعیت جسمی او مصاحبه می‌کرد و مرحوم مهدوی کنی را سلمان زمان می‌خواند.

ماجرای فساد بنیاد شهید

خرداد ۹۲ قبل از آغاز به کار بنیاد شهید، مجلس اصولگرای نهم در خرداد ۱۳۹۲، طرح تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران را تصویب کردند. پس از آن بار‌ها در رسانه‌ها اتهام فساد مالی صد‌ها میلیارد تومانی بنیاد شهید در دوره ریاست مسعود زریبافان مطرح شد، اما هیچ گاه جزئیات گزارش مجلس در این باره به اطلاع مردم نرسید.

محمدعلی پورمختار (که خود اخیرا به اتهام فساد اقتصادی مدتی بازداشت شده بود) و خجسته دیگر نماینده همدان در مجلس جزئیات کمی از این گزارش را در اختیار رسانه‌ها قرار دادند.

مرداد سال ۱۳۹۱ اعلام شد که یکی از مدیران باسابقه بنیاد شهید به اتهام اختلاس بازداشت شده است. گزارش‌های اولیه میزان این فقره اختلاس در بنیاد شهید را ۱۵ میلیارد تومان اعلام کردند، اما مسعود زریبافان رئیس وقت بنیاد، میزان آن را شش میلیارد تومان دانست.

بعدتر اعضای هیات تحقیق و تفحص مجلس از «صد‌ها میلیارد تومان» سوءاستفاده مالی گفتند و حتی روزنامه فرهیختگان نوشت که «بیش از هزار میلیارد تومان تخلف مالی» در بنیاد شهید تایید شده است.

خجسته در نطقی در مجلس سازمان اقتصادی کوثر، بانک دی، بیمه دی و صرافی دی، و همچنین شرکت سبحان را به انجام «صد‌ها میلیارد تومان» تخلفات مالی متهم کرد. او از نفوذ «سلطان شکر» در شرکت سبحان گفت و اینکه فشار‌هایی در کار است تا به پرونده بنیاد شهید رسیدگی نشود.

به گفته خجسته سرنخ‌هایی از ارتباط پرونده با شهرداری تهران نیز پیدا شد. غلامعلی جعفرزاده نیز گفته بود: «حجم فساد‌های مالی آن قدر زیاد است که می‌ترسیم اگر آن‌ها را افشا کنیم مردم شوکه شوند، چراکه اتفاق‌های بسیار تلخی در این نهاد رخ داده است. ۱۷۰ میلیارد تومان تخلف مالی در بنیاد اثبات شده که با ادامه بررسی‌ها مبلغ اختلاس چندین برابر خواهد شد.»

سازمان اقتصادی کوثر، زیرمجموعه بنیاد شهید، بیش از ۳۰ شرکت را در اختیار دارد و دامنه فعالیت‌هایش از دامداری و کشاورزی تا صنایع الکترونیک و فعالیت‌های مالی می‌رسد. همچنین بنیاد شهید مجموعه شرکت‌هایی با عنوان «شاهد» تاسیس کرده است که بیش از ده شرکت را در اختیار دارد و فعالیت‌هایشان از ساخت و ساز، انرژی و بازرگانی تا خدمات فرودگاهی را در بر می‌گیرد.

هرچند مسعود زریبافان در مراسم معارفه محمدعلی شهیدی محلاتی رئیس جدید بنیاد شهید، شرکت نکرد، اما به نظر می‌رسید شهیدی هم تمایلی به رسانه‌ای شدن این موضوع نداشت و حالا او اسرار زیادی را با خود برده است.

تگ ها

مقالات مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این مطلب هم پیشنهاد میشود

Close
Close