اخبار جهانبهداشت و خانواده

مقصر ۷۰ درصدی ابتلا به دیابت شناخته شد

روزهای بروجرد– محققان دریافتند که رژیم‌های غذایی نامناسب باعث ایجاد اپیدمی جهانی دیابت می‌شوند. علت دقیق اکثر انواع دیابت ناشناخته است. در همه موارد، قند در جریان خون جمع می شود. این به این دلیل است که پانکراس انسولین کافی تولید نمی کند. دیابت نوع ۱ و ۲ ممکن است به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی یا محیطی ایجاد شود.

بهداشت نیوز: تحقیقات نشان می دهد که عدم امنیت غذایی و تغذیه افراد را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار می دهد. در واقع، بزرگسالانی که ناامنی غذایی و تغذیه ای را تجربه می کنند، ۲ تا ۳ برابر بیشتر از افرادی که ناامنی غذایی و تغذیه ای را تجربه نمی کنند، در معرض ابتلا به دیابت هستند.

چرا رژیم غذایی در دیابت مهم است؟

با انتخاب غذای سالم، می توانید گلوکز خون خود را به محدوده سالمی برسانید و آن را در آنجا نگه دارید. تغذیه سالم می تواند به کاهش وزن یا حفظ وزن سالم کمک کند، که همچنین می تواند گلوکز خون شما را بهبود بخشد و عوارض دیابت مانند بیماری قلبی، بیماری کلیوی و بیماری های چشمی را کاهش دهد.

آیا رژیم غذایی بر میزان قند خون تأثیر می گذارد؟

کربوهیدرات ها می توانند تاثیر زیادی بر گلوکز خون داشته باشند. اساساً این تعادل مقدار انسولین در بدن و کربوهیدرات هایی است که می خورید که گلوکز خون شما را تعیین می کند. بنابراین، چه کربوهیدرات کامل یا کربوهیدرات دیگری را انتخاب کنید، تأثیر آن را روی بدن خود خواهید دید و احساس می کنید.

آیا دیابتی ها به رژیم غذایی نیاز دارند؟

رژیم غذایی خاصی برای دیابت وجود ندارد. اما غذاهایی که می خورید نه تنها در نحوه مدیریت دیابت، بلکه در میزان احساس خوب و میزان انرژی شما نیز تأثیر می گذارد. این اطلاعات به شما کمک می کند تا با پنج گروه اصلی غذایی که یک رژیم غذایی سالم و متعادل را تشکیل می دهند، آشنا شوید.

رژیم غذایی ناسالم چگونه باعث دیابت نوع ۲ می شود؟

غذاهای ناسالم سرشار از چربی های ترانس و اشباع شده هستند که می توانند سطح تری گلیسیرید را افزایش دهند، نوعی چربی که در خون وجود دارد. سطوح بالای تری گلیسیرید خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد.

به گزارش سلا مت نیوز به نقل از ایسنا از ارث، محققان دانشکده علوم و سیاست تغذیه فریدمن دانشگاه تافتز آمریکا دریافتند که رژیم‌ غذایی نامناسب مسئول ۷۰ درصد موارد ابتلا به دیابت نوع دو در جهان است. این رقم به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از ۴۰ درصد برآورد شده در مطالعات قبلی است.

کارشناسان اظهار کردند که این تفاوت ممکن است به دلیل اطلاعات جدید همچنین داده‌های به روز شده در مورد عادات غذایی باشد.

یکی از مواردی که عامل مهمی در ابتلا به دیابت نوع دو محسوب می‌شود، رژیم‌ غذایی ضعیف است که شامل برخی از مواد غذایی مانند برنج سفید و گندم است که به عنوان مهمترین عوامل موثر در بار جهانی دیابت شناخته می‌شوند.

کارشناسان دریافتند که رژیم‌های غذایی نامناسب ممکن است عامل بیش از ۱۴.۱ میلیون مورد ابتلا به دیابت نوع دو در سراسر جهان در سال ۲۰۱۸ باشد. با این حال، محققان عدم قطعیت درباره این تخمین‌ها را بیان کردند که با در دسترس قرار گرفتن داده‌های جدید، می‌توان آنها را بیشتر اصلاح کرد.

این مطالعه بینش‌های ارزشمندی را در مورد تأثیر عوامل رژیم‌ غذایی بر شیوع جهانی دیابت نوع دو ارائه می‌دهد همچنین، بر نیاز به مداخلات هدفمند برای رسیدگی به این عوامل تأکید می‌کند.

از آنجایی که بروز جهانی دیابت نوع دو همچنان در حال افزایش است، این یافته‌ها پیامدهای مهمی برای سیاست‌های بهداشت عمومی، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی و بخش خصوصی دارند و با شناسایی عوامل مهم رژیم‌ غذایی و ترویج انتخاب غذای سالم می‌توان به مهار این بیماری کمک کرد.

پروفسور داریوش مظفریان، نویسنده ارشد این مقاله گفت: مطالعه ما نشان می‌دهد که کیفیت پایین کربوهیدرات عامل اصلی ابتلا به دیابت نوع دو مربوط به رژیم‌ غذایی در سطح جهان است. این یافته‌های جدید حوزه‌های حیاتی را برای تمرکز ملی و جهانی در بهبود تغذیه و کاهش بار ویرانگر دیابت نشان می‌دهد.

تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نشان داد که رژیم‌های غذایی نامناسب به نسبت بیشتری از کل بروز دیابت نوع دو در مردان در مقایسه با زنان، در بزرگسالان جوان‌تر نسبت به افراد مسن‌تر و ساکنان شهری در مقایسه با همتایان روستایی خود در سطح جهانی را در بر می‌گیرد.

این تحقیق در مجله Nature Medicine منتشر شده است.

 

 

تگ ها

مقالات مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این مطلب هم پیشنهاد میشود

Close
Close